Werken op laptop

Blogs

In een vergadering

Waarom werken met drijfveren? Wegnemen van weerstand is slechts één reden...

Hoe kunnen we nou omgaan met gebruikers die weerstand vertonen bij het implementeren van ons systeem? Dat was de vraag die door een leverancier van een systeem voor de gemeentemarkt aan mij werd gesteld.

Samenwerken binnen of tussen teams?

Als ik aan een medewerker vraag hoe de samenwerking in de organisatie is, dan krijg ik in bijna alle gevallen een antwoord dat betrekking heeft op de samenwerking in het eigen team (of cluster of afdeling).

High fives
Studiegroep plezier

Voor gemeenten werken leuk?

Het was op één van de zeldzaam mooie avonden in september 2017 dat ik die vraag kreeg. “Waarom vind jij het nou zo leuk om voor gemeenten te werken?”

Wordt er teveel gevraagd van medewerkers?

Waarschijnlijk herken je het wel. Ondanks (of vanwege?) alle initiatieven om de werkdruk te verlagen, neemt deze alleen maar toe. Alles moet en gaat anders. De klant centraal, transparantie en participatie. Maar ook nieuwe systemen, anders rapporteren, andere manieren van samenwerken.

beklemtoonde Vrouw
Creatief proces

Van het incassoproces je droomproces maken

Hoe kan het dat de ene organisatie al na een paar weken met de implementatie van het gewenste proces begint en de ander na 3 jaar nog steeds worstelt met haar droomproces?