Vrouw met laptop

Junior Organisatiecoach

Ben jij pas afgestudeerd en wil jij met jouw kennis een steentje bijdragen aan maatschappelijke thema’s binnen overheidsorganisaties? Verbeterprojecten van begin tot eind begeleiden naar een mooi resultaat? Binnen Aquirius zijn we op zoek naar Junior Organisatie Coaches die hierin geen of weinig ervaring hebben, maar deze ervaring wel graag bij ons zouden willen opdoen.

 

Als je nu denkt “ja, gaaf” dan is ons Aquirius-programma voor Junior Organisatie Coaches iets voor jou!

 

Wij vinden lef, persoonlijkheid en drive om overheidsorganisaties te helpen met hun verbeterambities  belangrijker dan ervaring! Als organisatie coach ga je voor een rol met impact. Want elke verandering die jij teweeg brengt, levert niet alleen de overheid, maar ook onze maatschappij het nodige op!

 
work-5382501_960_720.webp

Het Aquirius-programma in het kort

In ons programma ontwikkel jij je met hulp van jouw Aquirius collega’s van een junior tot een ervaren Senior Organisatie Coach voor overheidsorganisaties. Je helpt onze opdrachtgevers met advies en het implementeren van pragmatische oplossingen, zodat zij hun rol in een veranderende wereld op de best mogelijke manier kunnen vervullen.

 

Je krijgt daarvoor jouw persoonlijke mentor: een ervaren collega die jou intensief ondersteunt en begeleidt bij de projecten die jij voor opdrachtgevers uitvoert. Daarnaast helpen onze interne coaches je verder bij jouw persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling.

 

Naarmate jij meer ervaring opdoet, werk je zelfstandiger en verandert de inhoud en de intensiteit van onze begeleiding.

 

De drie pijlers van het programma

Het Aquirius-programma bestaat uit drie onderdelen, die er samen voor zorgen dat jij uitgroeit tot een ervaren Organisatie Coach

 

1

Groei: Jouw persoonlijke ontwikkeling
 • We stippelen samen jouw carrière pad uit, kijkend naar jouw persoonlijke kwaliteiten, ambities en doelen. 

 • We stellen met jou een persoonlijk plan op, zodat jij met onze hulp jouw competenties en vaardigheden verder ontwikkelt. 

 • Je evalueert regelmatig met jouw mentor of je nog op koers ligt

2

Coaching: Jouw vakinhoudelijke ontwikkeling
 • Tijdens de projecten bij opdrachtgevers heb je regelmatig contact met jouw mentor die met je meekijkt. 

 • Samen bepaal je wat in welke situatie de beste aanpak is. Je stuurt samen bij als dat nodig is. 

 • Je vergroot al doende je kennis over overheidsorganisaties. Je leert hoe organisatiedynamiek in de praktijk werkt en hoe je daarmee omgaat. 

 • Je ontdekt welke tools je kunt inzetten bij opdrachten en wat zij je opleveren

3

Kansen: Het vinden van passende opdrachten
 • Samen met jouw mentor ga je op zoek naar opdrachten die bij jou passen. 

 • Je ontdekt de juiste kanalen die aansluiten bij jouw thema en interessegebied. 

 • Je krijgt hulp bij het schrijven van jouw motivatiebrieven en CV, zodat zij goed aansluiten op de voorwaarden van een project. 

 • Wij zetten ons uitgebreide Aquirius-netwerk in om je kansen om ervaring op te doen, te vergroten.

Werken in café
Werken als Junior bij Aquirius

Afhankelijk van je kennis en ervaring start je als Junior Organisatie Coach in de rol van projectondersteuner, project assistent of junior deelprojectleider bij onze opdrachten.

 

Je krijgt zo een geweldige kans om bij verschillende organisaties ervaring op te doen. Je houdt je bezig met maatschappelijke vraagstukken over bijvoorbeeld het sociaal domein, de digitale transformatie en duurzaamheid. Het thema en het vakgebied is afhankelijk van je interesse, opleiding en de eventuele werkervaring die jij hebt. En projecten doe je zowel op locatie bij de klant als online.

 

Je helpt verder bij het organiseren en geven van workshops voor onze klanten. Afhankelijk van het thema en jouw kennis en vaardigheden, neem je een deel van het programma voor je rekening.

 
Wanneer past ons Aquirius-programma bij jou?

Werkervaring in je vakgebied is voor ons geen vereiste, maar mag natuurlijk wel. Starten als junior Organisatie Coach kan als je:

 • Een afgeronde universitaire of HBO opleiding hebt, bij voorkeur in bedrijfskunde, bestuurskunde, economie, publieksmanagement, (organisatie)psychologie, politicologie of een vergelijkbare studie

 • Maatschappelijk betrokken bent en graag samenwerkt om een bijdrage te leveren aan thema’s die van belang zijn voor ons allemaal

 • Enorm enthousiast bent en de ambitie hebt om te worden wie wij zijn

 • Het een uitdaging vindt om mee te werken aan de groei van Aquirius voor nog meer impact

 • Houdt van de korte lijnen in een klein, maar ambitieus team

 • Zelfstandig kunt werken, maar het ook geen probleem vindt om hulp te vragen

 • Een goed analytisch vermogen hebt en out-of-the-box denkt

 

Last but not least, graag jouw kennis en inzichten met ons deelt. Want wij weten dat wij ook veel van jou kunnen leren!

Bibliotheek van bovenaf
Werkpresentatie
Wat wij je verder bieden bij Aquirius

Behalve het ontwikkelingsprogramma, kun je als lid van ons Aquirius-team onder andere het volgende verwachten:

 

 • Je komt bij voorkeur fulltime in dienst (met na een kennismakingsperiode een vast contract)

 • Naast je salaris krijg je een Aquirius Keuze Budget voor o.a. mobiliteitsvergoeding en opleiding

 • Je komt terecht in een warm nest van collega’s die kritisch met je meedenken en je uitdagen om het beste uit jezelf te halen

 • Je doet natuurlijk mee met onze terugkom-/kennissessies, waarin we als team samen inhoudelijk over opdrachten spreken én elkaar bijpraten over meer persoonlijke zaken tijdens een hapje en een drankje

 • Je gaat met ons mee op die extra Aquirius-uitjes in een relaxte setting

 • Je krijgt een goede laptop en smartphone, zodat jij zonder problemen bij klanten door heel Nederland kunt werken

Onze onderlinge verschillen in expertise en inhoudelijke vakkennis waarderen én benutten we bij Aquirius. Daarin schuilt onze kracht. We hebben geen eigen kantoor, omdat we vaak bij onze opdrachtgvers op locatie werken. Maar we vinden het wel superbelangrijk om met elkaar in verbinding te blijven.

 

We komen daarom geregeld bij elkaar om kennis en ervaring uit te wisselen en onze successen te delen. We houden elkaar scherp. En weten dat we op elkaar kunnen rekenen om het beste resultaat voor onze opdrachtgevers te behalen.

 
 

Meer info of een gesprek?

Ben je enthousiast? Is dit iets voor jou? Wil je met ons bespreken of het Aquirius-programma bij jou past? Stuur ons dan een berichtje via het onderstaande formulier of via Whatsapp naar 06-41228577 (bellen mag natuurlijk ook). We vertellen je graag meer!